The Big Mo, Theater op maat

Theatervoorstelling voor de zorg

Voorstellingen op maat voor de zorgsector

In de zorg staan mensen centraal. Theater voor de zorg gaat over hun verhalen. Cliënten, familie. De omgeving. Medewerkers.  

The Big Mo speelde voor en met duizenden mensen uit de zorgsector. Theater is een uitstekend medium om in kleine en grote groepen onderwerpen uit de zorg onder de aandacht te brengen, juist vanwege dat menselijke aspect.

Dat kan in voorstellingen voor de zorgsector ook met veel humor gebeuren, om te relativeren en te versterken.  Of juist heel natuurgetrouw, om zaken zichtbaar, beleefbaar en bespreekbaar te maken. Maar altijd met respect voor de cliënten en het werk. 

Interactief theater voor de zorg

Interactief theater is voor de zorgsector bij uitstek geschikt om op bijeenkomsten, conferenties of trainingen in te zetten. De acteurs van The Big Mo kunnen inspelen op gesprekken en de inhoud van presentaties. Door de interactie met het publiek tijdens de voorstelling zijn het de verhalen en ideeën van de clienten, medewerkers of andere betrokkenen die direct in de voorstelling terecht komen. Afhankelijk van het gekozen Big Mo-concept spelen vrijwilligers zelfs een rolletje mee op het toneel. Wij adviseren u graag over de keuze voor bijvoorbeeld improvisatie cabaret, terugspeeltheater, storytelling, poppenspel en object-theater.

Naast het onderwerp of thema van uw bijeenkomst zijn er ook specifieke onderwerpen uit de zorgsector die een rol kunnen spelen in een theatervoorstelling. Denk bijvoorbeeld aan voorstellingen over werkdruk in de zorg of een voorstelling over ethiek in de zorg. Thema's als samenwerking en teambuilding. Maar ook een voorstelling over bezuinigingen in de zorg of de visie en kernwaarden van de zorgorganisatie zijn mogelijk.

Video: een klantreactie uit de zorg over een Talkshow op Maat

Uw eigen theater op maat voor de zorg

Wilt u bedrijfstheater van The Big Mo inzetten binnen uw organisatie?

bedrijfstheater door the big moNeem dan vrijblijvend contact op met Henrike van Engelenburg van Impresariaat Van Engelenburg Theaterproducties.

Bel nu op:  023 531 5578

Of stuur uw e-mail naar: [email protected]

 

theatervoorstelling voor de zorg met interactief theater

Een aantal praktijkvoorbeelden van theater voor de zorg uit onze portfolio

Het beleidsplan:

Een grote zorginstelling benaderde ons met een mooie vraag. Ze waren op zoek naar een manier om cliënten, medewerkers en beleidsmedewerkers samen te laten werken aan de nieuwe visie en strategie van de organsiatie.  Verschillende vormen van interactief theater brachten de betrokkenen bij elkaar. Een mix van training, sketches en worpshop elementen waarin iedereen aan de slag ging. 

In deze bijeenkomsten heeft theater de zorgvraagstukken concreet gemaakt in herkenbare scenes die hebben gezorgd voor een verdieping van het gesprek. Workshop elementen waarin teambuilding en brainstormtechnieken aan bod kwamen zorgden voor een open en creatieve werksfeer waarin iedereen kon bijdragen aan het proces en het resultaat. Een breed gedragen visie en strategie voor de toekomst.

Voorstelling op maat voor landelijke studiedag:

Een voorstelling over het werken met mensen met Alzheimer. Deze voorstelling was op momenten soms schrijnend, en soms hilarisch. The Big Mo speelde voor 150 medewerkers op een landelijke dag over Alzheimer. Een moment voor deze mensen om informatie en ervaringen uit te wisselen. In de voorstelling was aandacht voor de moeilijke momenten van het werk, maar ook voor de mooie kanten. Een mooie reactie: 'Bedankt! Nu weet ik weer precies waar ik het plezier in mijn werk vandaan haal!'. 

De personeelsconferentie:

Verspreid over 3 dagen speelde The Big Mo in meerdere sessies per dag voor het personeel van een grote zorginstelling. In een spetterend programma op maat stonden de nieuwe kernwaarden centraal. Een klein beetje competitie, een flinke scheut humor en interactie en aandacht voor de inhoud hebben ervoor gezorgd dat de nieuwe kernwaarden door een enthousiast en breed draagvlak zijn ontvangen. 

Theater voor de zorg maakt zichtbaar wat gezien mag worden
Theater voor de zorg maakt bespreekbaar wat gezegd mag worden

The Big Mo heeft ruime ervaring in het verzorgen van theatervoorstellingen voor de zorgsector.
Wij denken graag met u mee om een keuze te maken uit onze verschillende concepten, of maken voor uw organisatie of evenement een concept op maat.

Theater voor de zorgsector: wij zorgen ervoor!

Neem nu contact met ons op:

Als u wil brainstormen over de mogelijkheden voor uw instelling of organisatie neemt u gerust direct contact op met The Big Mo per mail of telefoon. 

Voor vrijblijvende informatie over beschikbaarheid, prijzen en boekingen kunt u terecht bij Henrike van van Engelenburg Theaterproducties

Wij werken onder meer voor:

 • Ministerie van Algemene Zaken

  Ministerie van Algemene Zaken

 • SIOB Sectorinstituut Openbare Bibliotheken

  SIOB Sectorinstituut Openbare Bibliotheken

 • Matis Paris

  Matis Paris

 • Gemeente Leiderdorp

  Gemeente Leiderdorp

 • Jetix

  Jetix

 • Erasmus Universiteit

  Erasmus Universiteit

 • Gemeente Den Haag

  Gemeente Den Haag

 • Commercium Business Experts

  Commercium Business Experts