Geplaatst op 15-03-2020

Informatie COVID-19 Corona en schoolvoorstellingen workshops theatereducatie

Laatste nieuws effect van de corona maatregelen op onze voorstellingen en lessen.

Informatie_COVID-19_Corona_en_schoolvoorstellingen_workshops_theatereducatie

Als het kan, mag en voor iedereen veilig is

— We acteren en doceren in de komende periode alleen op scholen als het verantwoord kan, officieel mag en voor iedereen veilig is. Voorlopig passen we ons aanbod en werkwijze dus aan aan de nieuwe situatie.

Wat betekenen de maatregels rondom CORONA voor de boekingen van nieuwe voorstellingen en workshops:

We hanteren flexibele opties: U neemt een optie op een datum waarvan u met de kennis van nu verwacht dat die goed past. Als de maatregelen opschuiven verplaatsen we ook de datum. En ook als de maatregelen opnieuw veranderen spelen we alleen als het verantwoord kan, volgens de regels mag en voor iedereen veilig is. We overleggen graag met u.

U kunt bellen naar Theater in School op 023-5136222 of mailen naar: info@theaterinschool.nl

Verplaatsen is geheel kosteloos.

Wat betekenen de maatregels voor de bestaande boekingen:

Alle bestaande boekingen waarop de maateregelen effect hebben zullen wij zoveel mogelijk in overleg met de scholen verplaatsen of vervangen. Neemt u aub contact op met Femme Hammer van Theater in School op 023-5136222

Welke veiligheidsmaatregelen nemen jullie wanneer de scholen weer starten?

Wij zullen onze werkwijze steeds aanpassen op de maatregelen die aansluiten bij het moment en uw speciefieke situatie. Wij leveren altijd maatwerk en dat is ook in deze periode ons uitgangpunt. Voor nu volgen wij de deze stappen:

  1. We houden ons aan de maximale groepsgrootte en afstand. Wanneer de scholen weer open gaan en het kan, mag en veilig is bieden we voorstellingen en workshops die aansluiten op de voorschriften. Denk aan workshops en voorstellingen op school in kleinere groepen en grotere ruimten die passen bij de corona maatregels voor onderwijs van dat moment. HIerin overleggen we met u als opdrachtgever over uw situatie.
  2. Onze acteurs wassen zoals iedereen regelmatig en extra goed hun handen in deze tijd.
  3. We ontsmetten rekwisieten microfoons en instrumenten voor en tijdens de voorstelling (als deze door publiek gebruik worden)  Ook wanneer de rekwisieten worden ingepakt na afloop van de schoolvoorstellingen worden deze schoongemaakt.  Zo gaan ze verantwoord op pad en komen altijd schoon aan. Ook op uw school.
  4. Symptomen: voor onze acteurs geldt voorlopig: bij symptomen van verkoudheid, koorts, keelpijn en hoesten kom je niet naar de voorstelling. Dat kan betekenen dat we flexibel moeten zijn en improviseren. We doen er alles aan om de ingeboekte voorstellingen door te laten gaan.
  5. We vragen ons publiek om op zichzelf te letten. Ben je ziek, heb je koorts, keelpijn. Geef het aan bij je docent / collega’s en kom niet naar de voorstelling.
  6. We vragen leerlingen, studenten en docenten, maar ook onze acteurs om alert te blijven. Het zal vast even wennen zijn. Ook als we straks weer terug gaan naar normale situaties. 

Gaan jullie bestaande voorstellingen inhoudelijk aanpassen aan de nieuwe situatie?

Ja. Ook de ontwikkelingen rondom online lesgeven, video-bellen en alle apps die daarbij opkomen worden hierin verwerkt. Zoals in een aanvulling op MeMedia, WeMedia.

Het merendeel van onze acteurs werkt ook als docent. Zij doen momenteel ervaring van onschatbare waarde op met het lesgeven vanuit huis, het maken van videomateriaal voor in de klas en meer. Dat ziet u straks terug in onze shows en workshops.

Ook spelen we een nieuwe voorstelling gericht op het doorgaan na corona. Weer terug naar School! de voorstelling! Waarin ruimte is om elkaar weer in het echt te ontmoeten en samen verder te gaan na deze corona-crisis.

Vanaf wanneer kunnen cultuuraanbieders en scholen weer jullie voorstellingen en workshops boeken na COVID-19?

U kunt altijd direct contact met ons opnemen en een optie bespreken. Ook in deze periode.

De regering heeft een stappenplan bekend gemaakt voor de versoepeling van de maatregelen. Hierin staan ook aanwijzingen voor scholen, bijeenkomsten en theaters. Per aanvraag kijken we naar de mogelijkheden. We houden ons aan de actuele voorschriften vanuit het RIVM.

Het blijven onzekere tijden, gelukkig verplaatsen we geheel kosteloos, en hebben we gemerkt dat zowel vanuit onze opdrachtgevers als onze acteurs grote bereidheid is om flexibel te kijken naar wat er wel kan. Scholen en organisaties die een optie willen nemen: Dat kan ook nu gewoon. In de komende periode verwijzen we naar het kopje  "Wat betekenen de maatregels voor de bestaande boekingen" op deze pagina, voor een uitleg over de flexibele mogelijkheden en versoepelde voorwaarden.

Op de hoogte blijven…

Als eerste weten wanneer en hoe onze voorstellingen en workshops weer veilig gespeeld kunnen worden?  Hou deze pagina in de gaten voor regelmatige updates.

Aangepast aanbod voor scholen  Contact met The Big Mo

 


Terug