I Em Power - zet leerlingen in hun kracht!

Improvisatietheater met daadwerkelijke impact: I Em Power is de schoolvoorstelling met positieve energie!

De voorstelling is gemaakt voor scholen en theaters en sluit aan op CKV en brede onderwijskerndoelen. Boek deze educatieve voorstelling om jouw leerlingen in hun kracht te zetten. De bijpassende workshops UNWIRE&INSPIRE en CHAIN(GE) zorgen ervoor dat de leerlingen hun eigen droom en talent kunnen inzetten voor een betere wereld.

I Em Power: improvisatietheater met impact! Schoolvoorstelling met workshops

Een verandering in de wereld begint met geloof in jezelf. De wetenschap dat JIJ verschil kunt maken. In de educatieve voorstelling I Em Power ervaren de leerlingen in het publiek dat hun keuzes impact hebben op het leven van de hoofdpersonen uit de voorstelling. De onderliggende boodschap: Dat telt ook voor de keuzes die jij maakt en de impact daarvan op jouw (levens)verhaal. Met deze voorstelling wil The Big Mo jongeren in contact brengen met zichzelf en van daaruit kijken wat er kan. Kleine stappen met grote gevolgen. Of grote gedachten die het kleine veranderen.

Kracht van samenwerken werkt door in de voorstelling

De voorstelling is ontstaan uit een samenwerking tussen The Big Mo theaterproducties, Theater in School en Energiemissie. Drie partijen die ieder vanuit hun eigen drive zich hebben ingezet voor de realisatie van deze voorstelling. Theater in School vanuit de passie voor educatief theater met hun kennis, ervaring en contacten met de stakeholders in het onderwijs. Energiemissie vanuit de persoonlijke drang om terug te investeren in de maatschappij. En Theatergroep The Big Mo brengt als maker en uitvoerder 20 jaar ervaring in het spelen van schoolvoorstellingen mee in de samenwerking. 

Met deze basis weten de acteurs van The Big Mo op een prettige manier laagdrempelig aan te sluiten bij de leerlingen in de zaal. Er is ruimte om te lachen, mee te praten én mee te spelen in de voorstelling. En dat terwijl in de voorstelling écht serieuze onderwerpen aan bod komen. Zo kan het gaan over onzekerheid, discriminatie, ruzie of misbruik. Maar ook over verliefd zijn, vriendschap of zorgen over de toekomst en het milieu. Thema's waar jongeren mee bezig zijn en waarover zij zelf keuzes leren maken in deze periode van hun leven. Juist door de interactie met het publiek komt de voorstelling in samenwerking tot stand. Dat is ook de kracht van improvisatie!

Wil je meer weten over de voorstelling I Em Power? Of wil je de voorstelling boeken om jouw leerlingen in hun kracht te zetten? Stuur een mail of vul het boekingsformulier in. Dan gaan wij alvast voor jullie aan de slag en nemen we snel contact op!

Meer info? Stuur ons een mail Boek nu via theaterinschool.nl Direct online Boekingsformulier 

De kern van het verhaal: In deze improvisatie voorstelling worden twee jongeren, die totaal tegenover elkaar lijken te staan, gevolgd. De voorstelling inspireert de jeugd om zich uit te spreken over de impact van het eigen handelen op de wereld om ons heen. ‘Waar jij voor staat en gaat!”. 

In I EM POWER staan de personages A en B centraal. Omdat het een improvisatie-voorstelling betreft, wordt de invulling van de personages met en door het publiek gedaan. A is best begaan met anderen. A is een kind dat bruist, lacht, naar buiten gaat en veel geniet. A heeft vrienden en ligt goed in de groep. Natuurlijk heeft ook A problemen, maar dat zie je niet. Want A is ook veel buitenkant. En A blijft altijd positief. A probeert het goed te doen, ziet ook de noodzaak niet om je druk te maken. Want als je plezier hebt dan is alles goed. Toch? 

 Wie A zegt moet ook B zeggen. En B staat aan de zelfkant. Wie B is, waarom en waar A vandaan komt, dat weten we nog niet. B kan emo zijn, introvert, wellicht komt B uit een goed nest of leeft thuis totaal skeer. Depressief, angstig of gestresst. Wellicht wordt B gepest. Hoe het ook zit: B heeft wel wat anders aan het hoofd dan anderen. Want B worstelt vooral nog met zichzelf. B is totaal tegenovergesteld aan A. Op het eerste gezicht staan A en B ver verwijderd van elkaar. Toch herkennen ze iets bij elkaar...En het publiek? Ben jij meer A of B?

I Em Power schoolvoorstelling die jongeren in hun kracht zet
I Em Power: De schoolvoorstelling die jongeren in hun kracht zet

Wil je meer weten over de voorstelling I Em Power? Of wil je de voorstelling boeken om jouw leerlingen in hun kracht te zetten? Stuur een mail of vul het boekingsformulier in. Dan gaan wij alvast voor jullie aan de slag en nemen we snel contact op!

Meer info? Stuur ons een mail Boek nu via theaterinschool.nl Direct online Boekingsformulier