Interactieve voorstelling over diversiteit discriminatie en inclusie
Voorstelling over diversiteit, discriminatie, vrijheid en inclusie: Hard op de Tong #diversiteit
In deze interactieve theatervoorstelling over diversiteit kijkt the Big Mo samen met de leerlingen naar belangrijke thema’s als vrijheid, identiteit en individualiteit.
We zijn allemaal mensen, maar ook allemaal anders. En juist die verschillen maken ons als mens uniek en waardevol voor de samenleving
In de voorstelling over diversiteit voor voortgezet onderwijs VO en MBO onderzoeken we op een interactieve manier samen met het publiek hoe je om gaat met verschillen of anders zijn.
Of het nu gaat in de voorstelling over (homo)seksualiteit, ras of religie, uiteindelijk gaat het er om dat we als mensen samen de maatschappij in gaan.
Juist op scholen is het dus van belang om het gesprek over diversiteit te voeren. Want de leerlingen van nu zijn de toekomst van straks.
Meer info? Stuur ons een mail Boek nu via theaterinschool.nl Direct online Boekingsformulier
Een voorstelling over diversiteit op school komt heel dichtbij
Dat de acteurs van The Big Mo die de verhalen spelen en ervaringen delen met het publiek ook echt aanwezig zijn in het klaslokaal, de gymzaal of de aula, maakt dat theater de leerlingen raakt. Het is heel wat anders dan een boek of een film op youtube. Dat maakt theatereducatie op school zo waardevol: Hiermee wordt praten over vrijheid niet langer vrijblijvend.
In deze voorstelling worden scenes naadloos afgewisseld met gesprek. Daarin is ruimte voor iedereen om zijn of haar ervaring en mening te delen. Want juist dan, in een open gesprek, kunnen mensen tot begrip en respect voor elkaar komen. En omdat The Big Mo interactief theater maakt hebben de gesprekken meteen invloed op de gespeelde scenes.
Cultuureducatie over diversiteit met resultaat: Het positieve effect op school is al tijdens de voorstelling zichtbaar
Want de acteurs van The Big Mo weten de sfeer in de voorstelling zo veilig te houden dat leerlingen en studenten niet alleen meepraten maar regelmatig ook meespelen. Door de interactie met de zaal voelen leerlingen zich veilig genoeg om vrijwillig mee te spelen in de scenes. Een van de mooie dingen die tijdens de voorstelling over diversiteit kan gebeuren is als een leerling tijdens de voorstelling de vrijheid voelt om zelf uit de kast te komen. Dat komt af en toe voor. En dat is tekenend voor de sfeer in deze voorstellingen.
Het doel is dat leerlingen de ruimte ervaren dat iedereen, ook zij, er mogen zijn. Dat betekent niet dat The Big Mo in deze voorstelling een mening of overtuiging op wil leggen. Juist niet. Het gaat er om dat we met elkaar in gesprek blijven, wie je ook bent en wat je mening ook is.
Omdat het zo belangrijk is dat de voorstelling van The Big Mo aansluit bij uw school is er voorafgaand aan de voorstelling ook altijd een intakegesprek met de organisator van de school. Hierin wordt besproken wat specifiek voor jullie school de doelen zijn met de voorstelling en waar de acteurs tijdens de voorstelling rekening mee kunnen houden.
Gesprek en Theater over diversiteit: Uitsluiten of Insluiten, erbij of niet erbij dat is de vraag.
Seksuele diversiteit, culturele identiteit, ras of religie zijn bekende thema’s, die ook in deze theatervoorstelling besproken kunnen worden. Maar soms is het thema diversiteit ook in kleinere thema’s terug te vinden. Merkkleding, de muziek waar je naar luistert of de wijk waar je woont. Uiteindelijk is de vraag in de voorstelling van The Big Mo: ben je vrij om jezelf te zijn?
Meer info? Stuur ons een mail Boek nu via theaterinschool.nl Direct online Boekingsformulier
Puberbrein is gevoelig voor groepsdruk - Het brein zegt: zorg dat je erbij hoort!
Jongeren zijn in de pubertijd en adolescentie extra gevoelig voor sociale verbanden. De vraag of je bij een groep hoort of er buiten valt is van groot belang.
Dat hangt samen met de fysieke ontwikkeling in deze leeftijdsfase. De hersenen van een puber zijn gevoeliger voor sociale prikkels, zowel positief als negatief.
De angst om buiten een groep te vallen is daarom bij pubers sterk aanwezig. Omdat een puber daarnaast ook gevoelig is voor beloningen op korte termijn, dingen die nu iets opleveren in plaats van straks, is juist deze leeftijdsgroep gevoelig voor groepsdruk. Tijdens de voorstelling worden de aanwezigen geprikkeld en uitgedaagd om na te denken over hun eigen identiteit. Meteen worden er ook handvaten aangereikt waarmee de leerlingen in hun eigen klas kunnen werken aan de vrijheid om zichzelf te kunnen zijn.
Vaak blijkt tijdens de voorstelling dat leerlingen, studenten en docenten eigenlijk maar een ding willen: een veilig en vrij schoolklimaat waarin iedereen zichzelf kan zijn.
De Hard op de Tong #Workshops van the Big Mo sluiten perfect aan bij dit thema.
The Big Mo geeft al meer dan 15 jaar workshops op scholen met uiteenlopende programma's. In deze workhsops wordt aan de hand van theateroefeningen en opdrachten op een speelse manier gewerkt aan belangrijke vaardigheden. Speciaal bij de Hard op de Tong voorstelling zijn workshops te boeken die aansluiten bij de inhoud van de voorstlling.
Ruimte voor diversiteit en inclusie op uw school: Boek nu de Hard op de Tong voorstelling over diversiteit!
Meer info? Stuur ons een mail Boek nu via theaterinschool.nl Direct online Boekingsformulier