Dé online culturele activiteit van nu: Live theatervoorstelling als interactieve cultuurbeleving

De online theatervoorstellingen van The Big Mo zijn bij uitstek geschikt als culturele activiteit op school. Hiermee haalt u snel en doeltreffend een inspirerende cultuurbeleving in school voor alle leerlingen, die past bij de huidige tijd. Lees verder na de foto...

Afbeelding online theater op school The Big Mo digitale voorstelling als culturele activiteit

Online theatervoorstelling voor scholen.

Online theatervoorstellingen van The Big Mo zijn de interactieve cultuurervaring die aansluit bij de tijd van nu. Live, interactief cultuur beleven met uw leerlingen vanuit de locatie van uw keuze. Met de online voorstellingen van The Big Mo zet u voor uw leerlingen een ongekende cultuurervaring op het menu. Laagdrempelig en snel geregeld.

Leerlingen loggen thuis of op school per klas in om de theatervoorstelling van The Big Mo bij te wonen. Eenvoudiger kan niet. Iedereen kan meedoen, waar je ook bent. Het publiek is actief betrokken bij de voorstelling. De leerling denkt mee, schrijft mee, praat mee. Want de interactieve voorstellingen zijn net zo dynamisch als "traditioneel" theater. 

Kennis maken met de mogelijkheden van de huidige generatie makers
Door een unieke combinatie van theater en videotechniek spelen de acteurs in een decor met ongekende mogelijkheden. De acteurs spelen zelfs scenes op locaties van jullie eigen school! The Big Mo beschikt over een arsenaal van meer dan 225 virtuele scene-decors waarin de acteurs met een druk op de knop kunnen spelen.
Door gebruik te maken van speciale videoverbindingen spelen de acteurs samen met elkaar vanuit locaties in heel Nederland en de centrale Improvisatie Studio in Zoetermeer.

Online theatervoorstelling CKV cultuureducatie op school backstage

Een aantal boekers met vooruitziende visie beschreef de virtuele voorstelling van The Big Mo als ‘verrijking van de mogelijkheden’, ‘een unieke cultuurervaring die past in de huidige tijd’ en zelfs  ‘een nieuwe kunstvorm, die op zichzelf kan staan naast andere beeldende vormen‘. Over die laatste omschrijving blijven we zelf bescheiden hoopvol, maar wij zijn zeker enthousiast over de mogelijkheden die we tijdens deze periode hebben gecreëerd. Dus ook wanneer de zalen straks weer open gaan en we weer volop op de planken staan behouden we dit concept in het aanbod. 

The Big Mo - van podium voortaan óók online - maar 12 jaar geleden al met livestream voorstellingen uit het theater!

Theatergroep The Big Mo speelt in gewone tijden een paar honderd voorstellingen per jaar. Die ervaring namen we een jaar geleden mee naar de ontwikkeling van een uniek online platform. Ons eigen virtuele theater waar scholen, leerlingen en ouders onze voorstellingen kunnen bijwonen. The Big Mo kan online schoolvoorstellingen spelen via ieder medium, Teams, Zoom, Webbex, Twitch, Youtube etc. Of we organiseren de interactieve voorstelling voor jullie school binnen onze eigen virtuele evenementeomgeving.

Online voorstelling in het decor van uw eigen school

 

In 2008 streamden we een serie voorstellingen in samenwerking met theaters Dilligentie&PePijn in Den Haag. Vanuit een stampvol PePijn werden deze interactieve voorstellingen toen wereldwijd bekeken. In die tijd werd er een speciale internetverbinding aangelegd naar het theater en kwam er een vrachtwagen voorrijden om de studioapperatuur af te leveren (gesponsord door AVEC). In 2006, toen Google Youtube overnam, begonnen we met de ontwikkeling van dat concept. The Big Mo deed dat toen vanuit het idee: in de toekomst heeft iedereen zijn eigen TV kanaal om zich te manifesteren. In dat proces wilden we pionieren, vooruit kijken. Dat is gelukt. De huidige tijd heeft dit proces nog verder versneld.

Leerlingen inspireren om ook zelf online cultuur te maken

Een van de redenen waarom The Big Mo nu educatief aanbod online maakt voor scholen is dat we de komende generatie makers willen inspireren om de mogelijkheden te gebruiken die er nu voor hen zijn. Kijk wat je hebt, mobiel, pc, oude laptop, webcam. Download productie software en maak jouw eigen content. Dat kan op youtube, tiktok, twitch of een van de vele andere kanalen. Laat je inspireren door moderne makers, streamers, vloggers en trending artiesten, maar kijk ook verder dan de "recommended video's" van het social media platform van jouw keuze. Je kunt games streamen en tutorials maken, maar ook een eigen talkshow of theatervoorstelling spelen. Videokunst en muziek streamen of een mengvorm van dat alles. Het is aan jou, is de onderliggende boodschap.

Inmiddels speelden onze improvisatie acteurs online voor ouders, docenten, en leerlingen uit heel Nederland. We hebben honderden uren ervaring met online theater en virtuele workshops, digitale theaterlessen en zetten die graag in voor uw cultuur activiteit in het lesprogramma van uw school.

Voor scholen is het even doeltreffend als eenvoudig: Leerlingen loggen in vanuit huis of per klas, en beleven zo een interactieve theaterervaring.

Voor leerlingen is dit een laagdrempelig medium, even verrijkend als verassend!

Online theater en workshops voor scholen: The Big Mo maakt het mogelijk!

 

Eenvoudig deze online culturele beleving voor uw school boeken:

Alle voorstellingen en workshops van The Big Mo boekt u via Theater in School. Femme en Nathalie zijn onze contactpersoon voor de schoolvoorstellingen van The Big Mo. Klik hier voor de contactgegevens.

Voor al uw vragen of overleg kunt u natuurlijk ook altijd direct contact met The Big Mo opnemen. Wij denken graag met u mee!

Meer info? Stuur ons een mail Boek nu via theaterinschool.nl Direct online Boekingsformulier