Geplaatst op 21-10-2019

Big Mo Schooltheater over drugs en alcohol in het Algemeen Dagblad

The Big Mo speelt een speciale reeks interactieve theatervoorstellingen over drugs en alcohol voor de jongeren, maar ook ouders en betrokken partijen in opdracht van de Gemeente Nijkerk. Het AD is enthousiast. En wij ook...

Voorstellingen over drugs gericht op jongeren leiden tot open gesprekken

waarin kennis, ervaringen en meningen worden uitgewisseld.  De acteurs van The Big Mo spelen interactieve scenes over drugs en alcohol in een voorstelling op school voor de leerlingen, docenten en/of ouders. Aan de hand van het interactieve theater brengen de acteurs van The Big Mo het gesprek over drugs en alcohol met het publiek op gang. Wat weten we eigenlijk van de gevolgen van drugsgebruik onder jongeren? Wanneer zou jij je zorgen maken om iemand? Hoe is het om verslaafd te zijn? Hieronder het artikel:

 

Het doel van deze theatervoorstelling over drugs op school voor jongeren is het creëren van een bewustzijn mbt tot de gevaren en risico's. Gevolgen van keuzes worden daarom uitgespeeld en nabesproken. Hoe kom je voor jezelf tot de juiste keuze is de centrale vraag. 

The Big Mo besteedt ook aandacht aan de communicatie tussen jongeren en hun ouders. We willen niet alleen het gesprek in de zaal voeren. Maar we willen, zowel ouders, jongeren als docenten aanknopingspunten bieden om zelf onderling het gesprek te voeren.

 

Schooltheater-voorstelling-drugs-alcohol-The-Big-Mo-interactief-theater

 

Martijn Loerakker: “Hard op de Tong is het Big Mo concept waarbij we allerlei onderwerpen bespreekbaar maken aan de hand van theater. We spelen in de klas, of voor meerdere klassen tegelijk. Over belangrijke thema's zoals beroepskeuze, sexualiteit, pesten, social media.
Thema's waar onwetendheid en/of taboes tot problemen kunnen leiden. En daar horen alcohol en drugs ook bij.” De leider van de theatergroep is enthousiast. “De gemeente Nijkerk heeft ons benaderd om theater in te zetten in een bredere campagne. We vinden het belangrijk dat de kinderen en jongeren voor zichzelf de veilge en juiste keuzes leren maken, en dat jongeren die in de problemen zitten de mogelijkheden tot hulp kunnen en durven vinden.”

Weten wat The Big Mo in jouw gemeente of op jullie school kan doen? Vrijblijvende informatie over verschillende thema's? Prijzen?

Bel even met Femme Hammer van Theater in School op 023-5136222, of stuur haar een mailtje:

femme@theaterinschool.nl


Terug