Geplaatst op 20-02-2018

Improvisatieworkshops voor cliƫnten van zorgorganisatie SDW

The Big Mo verzorgt workshops en voorstellingen voor alle doelgroepen. In dit blog een verslag van de workshops en presentatie in opdracht van zorgorganisatie SDW.

Afgelopen vrijdag waren de zenuwen hoog gespannen bij sommige deelnemers van de reeks theaterworkshops die acteurs van The Big Mo in de afgelopen maanden hebben gegeven op uitnodiging van SDW. Improviseren, zingen, dansen in een voorstelling voor je familie, vrienden en vreemden is erg leuk, maar ook best spannend. Zeker als het de eerste keer is dat je voor een echt publiek gaat improviseren. Zie ook het krantenartikel onderaan dit blog!

Gelukkig waren alle spelers goed voorbereid in de theaterworkshops.

workshop deelnemers improvisatie

De voorstelling was het hoogtepunt van een serie lessen in zang, acteren en improvisatie gegeven door Big Mo actrices  Rozemarijn van der Kaaij en Marloes van der Sterre. Zij hebben hebben week in week uit iedere maandag met de groep deelnemers vanuit het SDW gewerkt.

En dat was tijdens de voorstelling goed te merken.

Theater voor iedere doelgroep

SDW is een organisatie die mensen met een verstandelijke beperking of ontwikkelingsachterstand ondersteund.
In de reeks theaterworkshops die The Big Mo heeft verzorgd hebben de deelnemers op een speelse manier belangrijke nieuwe vaardigheden geleerd. Het omgaan met veranderingen, het uitgaan van je eigen mogelijkheden en het vertrouwen op je eigen kracht en talent. Maar ook samenwerken met elkaar en natuurlijk zingen en acteren. Improvisatietheater leent zich bij uitstek om in iedere groep met deze belangrijke vaardigheden aan de slag te gaan. Daarbij maakt het niet uit of je werkt met academici, ouderen of jongeren. Het zijn menselijke vaardigheden die in improvisatietheater centraal staan, die voor iedereen belangrijk zijn.

Acteren, zingen, improviseren

Andere deelnemers hadden juist helemaal geen planken koorts voor de eindpresentatie, maar vonden het vooral heel erg leuk om aan vrienden en familie te laten zien wat ze hebben geleerd. En het publiek was razend enthousiast. Er werd volop gelachen en meegeleefd, en de spelers werden beloond met enthousiast applaus! 
Tijdens de eindpresentatie  was Martijn Loerakker (oprichter en speler bij The Big Mo) van de partij om de scenes te onderstenen met live muziek. Ook hij was onder de indruk van het talent, plezier en enthousiasme waarmee de deelnemers de voorstelling speelden. Er is zoveel gelachen, maar ook echt geschitterd door de spelers. Daar doen we het voor.

 

Workshops en voorstellingen van The Big Mo zijn te boeken via

Van Engelenburg Theaterproducties en Theater in School.

Als u wil overleggen over de mogelijkheden neem dan direct contact op met the Big Mo

We denken graag vrijblijvend met u mee!

krantenartikel workshop improviseren theater The Big Mo

 

Workshops en voorstellingen van The Big Mo zijn te boeken via

Van Engelenburg Theaterproducties en Theater in School.

Als u wil overleggen over de mogelijkheden neem dan direct contact op met the Big Mo

We denken graag vrijblijvend met u mee!


Terug