De Afspraak

‘De Afspraak’ is een voorstelling die gaat over vijf mensen die elkaar tegenkomen in de wachtkamer van het hiernamaals. Hier worden ze ontvangen door een bureaucratische ambtenaar met een bijzonder gevoel voor humor.

In deze wachtruimte kijken ze terug op hun leven en gebruiken hun kans om nog eenmaal iets te veranderen.

Met De Afspraak gaat The Big Mo een grote stap verder met improviseren. De Afspraak is een theatervoorstelling geworden met een spannend verhaal, rode draden en diepere lagen natuurlijk een flinke dosis humor.

Dat er in de voorstelling een verhaal zit betekend niet dat er minder geïmproviseerd hoeft te worden. Na de eerste vijf minuten ligt er niets meer vast, en kan de voorstelling alle kanten opgaan.

Ook het cabaret van Martijn Loerakker wordt dan te pas en onpas, naar de sfeer van de avond, gekozen uit een breed repertoire. ​De Afspraak is het tweede avondvullende programma van The Big Mo.

 

De Afspraak: is dat geen dwingende titel voor een impro-voorstelling?

Ja. Maar binnen de grenzen van de beperking komt vrijheid pas goed tot zijn recht. Genoeg filosofisch gezwam… Iedereen kent het wel, die afspraken die je om een of andere onduidelijke reden toen hebt gemaakt, en waar je nu niet meer onderuit kunt.

 

Of toch wel? De Afspraak gaat over Die Ene Afspraak waar niemand onderuit komt…...tenzij…

Om deze voorstelling tot stand te laten komen heeft The Big Mo o.a. samengewerkt met Richard Roling (Nederlands Kampioen Theatersport 2007) en Mariska Tijmstra.

 

Achtergrond informatie:

De acteurs hebben speciaal getraind om de unieke en soms spectaculaire technieken vanuit theatersport en improv in te passen in vloeiende scènes. Waar Mariska Tijmstra heeft ondersteund in het uitwerken van het dramatisch kader heeft Richard Roling zijn kennis en ervaring ingezet om samen met de spelers nieuwe impro-technieken te ontwikkelen. We zijn er weer trots op…Op de nieuwe posters en flyers. Ook deze keer hebben we ons laten inspireren door het werk van een kunstenaar/grafisch ontwerper. Het ontwerp van de handen met handen met handen, van de vorige posters, was gemaakt door de Amerikaanse ontwerper Andres Reinot Deze keer vonden we het dichter bij huis, tussen het werk van Dennis Siebeijn alias Damnengine.